Tagliatelle met pesto (4 pers)
ingrediënten:
- 500 gr. droge pasta tagliatella
- Olijfolie
De saus:
- 30 gr. verse basilicum
- 50 gr. pijnboompitten
- 35 gr. vers geraspte Parmezaanse kaas
- 30 gr. vers geraspte pecorino
- Zout
- 100 ml extra vergine olijfolie
Maak eerst de saus: doe alle ingrediënten bij elkaar in een kom en mix er met een staafmixer een saus van, het hoeft niet helemaal glad te worden.
Verwarm 4 diepe borden voor. Kook de pasta volgens de aanwijzing op de verpakking. Giet af en voeg een flinke scheut olijfolie aan de pasta toe. Doe de deksel weer op de pan en schut de pan flink zodat de olijfolie goed door de pasta wordt opgenomen en niet aan elkaar gaat plakken. Doe nu de pesto bij de pasta en roer het geheel voorzichtig door. Rasp de Parmezaanse kaas.
Pak de verwarmde borden verdeel de tagliatelle over de borden, schenk er een scheutje olijfolie overheen en maak het af met de geraspte Parmezaanse kaas.