Kaasplankje (2)

Kaasplankje

Kaasplankje

Een goede wijn drinken bij diverse kazen vraagt om aandacht voor de keuze van de kazen. Er wordt veelal port bij gedronken maar dat combineert met heel veel kazen niet. Onze tip voor een kaasplank is om kazen de serveren die passen bij de wijnen die je bij het 3, 4 of 5 gangenmenu hebt geschonken. Vaak blijven er wel restjes over en kan je het diner leuk afsluiten met een kleine proeverij. Hieronder een lijst met wijnen uit ons assortiment en de kazen die je erbij kan eten. Probeer het eens en laat u verassen.

  • Champagne Duménil premier Cru Brut  Parmazaanse kaas en Grana pedano
  • Château La Gorce, Cru Bourgeois  Oude edammer, (Jong) belegen goudse en nog enkele andere belegen harde Hollandse kazen mogelijk
  • I Frati Mozzerella
  • Rosarubro Trebbiano Mozzerella
  • Rosrubro Montepluciano Taleggio, Parmazaanse kaas, Grana pedano
  • Contra Soardo Torcolato Talegio en blauwe adrekazen
  • Port LBV Presidential  Roquefort, Bleu Stilton, Bleu de Bresse, Gorgonzola
  • Elysée Viognier  Emmenthaler
  • Elysée Syrah Belegen Edammer, Emmenthaler, Roquefort
  • Riesling Varidor  Chevre, Maroilles
  • Contra Soardo Musso Pomea  Manchego
  • Uibel Gruner Veltliner  Beaufort
  • Uibel Blauwer Zweigelt  Oude rijpe Hollandse harde kazen
  • Erste Neue Sauvignon Blanc  Boursin, Camenbert, romige brie