Caprese met avocado van Vako Vino

Caprese met avocado

Caprese met avocado (4 pers.)

 

ingrendienten:

  • 4 middelgrote zoete tomaten
  • 2 rijpe avocado’s ontpit in plakjes van 5 mm (12 plakjes)                                         
  • 2 bollen mozzarella 125 gr/st
  • 2 eetl. extra vergine olijfolie
  • 2 eetl. balsamico crème                                                                       
  • 4 blaadjes basilicum 

Was en snijd de tomaten in plakjes van ongeveer 5 mm dikte. Je hebt er 12 nodig. Doe dit eveneens met de bollen mozzarella en snijd 8 gelijke plakken. Pel voorzichtig de avocado, snijd hem in de lengte doormidden en verwijder de pit. Leg de avocado met het snijvlak op de snijplank en snijd plakken van 5 mm dikte over de korte kant van de avocado. Je hebt er 8 nodig. 

Maak op 4 bordjes 4 mooie torentjes door twee keer om en om een plak tomaat, mozzarella en avocado op te stappelen. Leg de 2 helften avocado zo tegen elkaar dat ze weer een geheel vormen, hierdoor blijft alles beter staan. Leg bovenop een gesneden kontje van de tomaat en prik een blaadje basilicum met cocktailprikken boven in het torentje. Besprenkel de torentjes met de olijfolie en Balsamico crème en serveer direct.