Bruchetta met gemarineerde tomaat

Bruchetta, crostini belegd met gemarineerde en gekruide tomaatreepjes

Bruchetta met gemarineerde tomaat (4 pers.)

ingrediënten:

  • 4 sneetjes stokbrood of ciabatta
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetl. Extra vergine olijfolie
  • 4 rijpe pruimtomaten
  • Bosje basilicum
  • Zout, peper
  • Balsamico crème

Rooster het brood aan beide zijden in de oven, broodrooster of grillpan lichtbruin. Pers de knoflook. Pak de geroosterde broodjes en smeer 1 zijde in met de knoflook. Leg ze weer even in de oven. Snijd de tomaten in blokjes, de basilicum in reepjes en breng deze in een schaal met peper en zout op smaak. Leg de broodjes op en borden, leg de gesneden tomaten erop en doe er wat olijfolie over en maak het af met een streepje balsamico crème en serveer direct.