Biefstuk uit de oven met gegrilde aardappels en haricoverts
Biefstuk uit de oven met gegrilde aardappels en haricoverts van Vako Vino

Biefstuk uit de oven met gegrilde aardappels en haricoverts

Biefstuk uit de oven (4 pers)

ingrediënten:

  • 1,2 kg. haasbiefstuk aan 1 stuk
  • 1 takje rozemarijn grof gehakt
  • 1 takje salie grof gehakt
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 eetl. Olijfolie
  • 50 gr. boter
  • 300 gr. vastkokende aardappels
  • 1 grote ui
  • 250 gr. haricotverts
  • 4 plakken ontbijtspek
  • Olijfolie                                                                                  
  • peper

Haal de biefstuk 1 uur van te voren uit de koelkast en laat het vlees 1 uur op kamertemperatuur komen. Verwarm de oven op gril stand voor op 180 graden. Doe de boter in een braadpan en bak het vlees rondom goud bruin. Doe voldoende olijfolie in een braadslede totdat de volledige bodem is bedekt. Plaats de braadslede met het vlees en de jus in het midden van de oven. Maak gebruik van een vlees thermometer om de kern temperatuur goed in de gaten te houden. Zodra de kerntemperatuur 52-55 graden is, haal je het vlees uit de oven. Laat het vlees buiten de oven 5 minuten na garen. Snijd daarna mooie plakken vlees van 1 cm. dik en leg ze op voorverwarmde borden.

Gegrilde aardappels

Schil de aardappels en snij ze in vier gelijke stukken. Kook de aardappels ca. 10 min. Snijd de uien in ringen en meng ze met de olijfolie en geperste knoflook. Smeer een ovenschaal in met olijfolie, leg de aardappels in de ovenschaal en giet het mengsel van ui, knoflook en olie over de aardappels. Bestrooi ze met grof zeezout en rozemarijn. Plaats de ovenschaal in het midden van de oven en bak alles in 30 min. goudbruin bij een temperatuur van 180 graden.

Haricotverts

Haal de puntjes van de haricotverts, kook ze in ca 5 min. beet gaar en giet ze af en laat ze iets afkoelen. Leg de plakjes ontbijtspek op een snijplank en leg op ieder plakje een bosje haricotverts. Rol ze alle 4 op tot mooie rolletjes. Leg de rolletjes in een ingevette ovenschaal en grill ze, op moment dat je het vlees uit de oven haalt, in ca 10 min goudbruin, op 180 graden in de oven.

Leg op elk voor verwarmt bord elk 2 plakken gesneden biefstuk. Haal de aardappels en haricotverts uit de oven en verdeel deze over de 4 borden en serveer het gerecht aan uw gasten.

Geef een reactie